Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 12 iulie 2014

Blog la ceas de seara !


 

Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumire, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi robii tai. Ci ca ceea ce ai stapanire nebiruita,
izbaveste-ne pe noi din toate nevoile, ca sa-ti strigam tie: Bucura-te Maica, pururea Fecioara! Maica Domnului indurerata

Ads by OffersWizardAd Options

În cine sau în ce ne punem încrederea?



Cu dragoste de Domnul te sfătuiesc: fii liniştită, smerită şi tăcută, deoarece cauţi mântuirea, dar te îndoieşti şi vrei să pătrunzi în tainele lui Dumnezeu cu mintea ta scurtă. Roagă-te mai bine, nu iscodi, roagă-te în taină sufletului tău Domnului, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor.
Roagă-te nu cu gură, roagă-te nu cu uşurătate, ci cu osârdie şi cu lacrimi, că să te îndrume Domnul la mântuire, la care tu vrei să ajungi în chip primejdios – cu trufie, presupunând în mintea ta tot felul de cai.
Încă o dată te previn: taci cât mai mult, nu vorbi şi nu strigă în gură mare cum şi ce ai tu de gând să faci, fiindcă vrăjmaşul va prinde în capcană sufletul tău şi vei rămâne lipsită de virtute.
Mult nu iscodi, adu-ţi aminte cine eşti tu şi Cine este Dumnezeu, şi în toate bizuie-te pe voia Lui. Incredintandu-te Lui, uită de ţine însăţi şi de mintea ta puţină.
Nu gândi lucruri mari despre ţine însăţi: nu ai putere să te ajuţi singură, însă Domnul poartă de grijă fiecăruia. Dacă nu vrei să ai încredere în Dumnezeu, ci nădăjduieşti în puterile tale nimicnice, să ştii că eşti în înşelare. Eu te sfătuiesc: răbda. Tu vrei să-ţi vină mântuirea deodată, dar ştii vorba aceea înţeleaptă: „Aş vrea la Răi, dar nu mă lasă păcatele”?
Nu: dacă vrei mântuirea, răbda şi aşteaptă să vină Mirele. Fecioarele înţelepte au avut parte de venirea Lui, pe când cele nebune nu. Iar tu ce faci? Dai peste tot din gură: “Vreau să mă mântuiesc“, şi mântuirea nu vine – dar tu nu ceri nici de la Dumnezeu, nici de la Maică Lui, nici de la sfinţii Lui, ci nădăjduieşti în vorbele tale mari. Degeaba: singură, fără ajutorul dumnezeiesc, n-o să ajungi nicăieri. Mântuirea ta e la Dumnezeu, nu la ţine însăţi. Raiul este la Dumnezeu, nu la ţine însăţi.
De aceea, te sfătuiesc: nu te îngâmfă, fiindcă orice om este nimic fără harul lui Dumnezeu. Roagă-te Maicii Domnului, marilor mucenite Varvara şi Ecaterina, şi să ştii că Dumnezeu Şi-i alege că să-I slujească pe cei buni, credincioşi şi răbdători, iar pe cei nevrednici îi scoate afară şi nu-i lasă să vină la El.



Aşadar, roabă lui Dumnezeu, roagă-te şi mângâie-te în sufletul tău cu aceea că Domnul vrea să te cheme şi pe ţine în slujba Lui; să te osteneşti pentru mântuirea sufletului. Scoate-ţi toate prostiile din cap şi roagă-te, pocăieşte-te cu lacrimi: astfel te vei pregăti pentru calea spre Dumnezeu. Să te întărească Maică Domnului şi toţi sfinţii! Amin.
(Sfântul Iona de la Kiev- Poveţe ale sfinţilor pentru toate împrejurările vieţii”)




 

 



Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit voua cuvîntul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au incheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa… Nu vă lăsaţi furaţi de invăţăturile străine cele de multe feluri. (Evrei 13:7,9)

[



" Ştiţi ce spune Sfântul Ioan Scărarul? „Puterea împăratului stă întru multa oştire şi puterea celui din pustie întru multa rugăciune”. Căderea celui din obşte este prin neascultare şi căderea celui din linişte este în măsura în care împuţinează pravila şi acestea pentru că te rugai zi şi noapte şi credeai că eşti un sfânt al sfinţilor. Îţi ajungea un cartof şi puţine urzici făcute cu apă şi te întăreai cu puterea Lui Dumnezeu şi a Maicii sănătăţii şi dobândeai lungimea vieţii. „Mânca-v-ar Raiul!” .Părintele Cleopa, despre sfinţii români.



" Negustorul care a dobîndit cîştig se bucură; cel ce a învăţat meserie se bucură şi nu mai ia aminte la ostenelile răbdate ca să înveţe. Cel ce şi-a luat soţie, se bucură în inima sa dacă ea îi dă odihnă şi este grijulie, căci are încredere într-însa (Proverbe 31:11). Ostaşul care luptă pentru împăratul, înfruntînd moartea, merge înainte, pînă ce primeşte cunună. Toate acestea sunt lucruri ale acestei lumi trecătoare, şi cei ce le fac se bucură că au sporit în lucrul lor.

Te gîndeşti tu acum, ce bucurie va avea sufletul celui ce slujeşte lui Dumnezeu cînd va ajunge la capătul ostenelilor sale? Cînd el va pleca din această lume, lucrul său va merge înainte, şi îngerii se vor bucura împreună cu el, cînd vor vedea că a scăpat de puterile întunericului. Căci îngerii merg împreună cu el, cînd sufletul iese din trup. Atunci îi ies înainte toate puterile întunericului, ca să-l oprească, căutînd să vadă dacă nu cumva vor găsi la el ceva din lucrurile lor. Atunci îngerii nu luptă cu dînşii, ci faptele pe care omul le-a făcut, care îl înconjoară şi-l păzesc de mîinile acelora. Dacă biruiesc lucrurile sale, atunci îngerii merg înaintea lui cîntînd, pînă cînd ajung la Dumnezeu cu bucurie. Şi în acel ceas, sufletul uită toate lucrurile lumii şi toată osteneala sa."
Cuv.Isaia Pustnicul: Despre bucuria sufletului care slujeşte lui Dumnezeu







 
Ads by OffersWizardAd Options









„Preacuvioase Părinte Justin, roagă-te lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii și al sufletelor noastre, spre deșteptarea noastră și a neamului în care te-ai născut, pe care atât de mult l-ai prețuit și pentru care mucenicește ai suferit, spre păstrarea și întărirea credinței noastre, întru slava lui Dumnezeu și spre mântuirea sufletelor noastre!”. 

 

 
Ads by OffersWizardAd Options

Domnul să te aibă în pază Lui !



Niciodată să nu-ţi pui nădejdea în oameni şi să nu te tulburi dacă nu găseşti compătimire la ei şi să nu-i judeci, la aminte la ţine însuţi. (Cuviosul Nicon, 8, p. 377)



Să ţii minte, iubite frate, adevărul acesta totdeauna, că ceea ce va semăna omul în veacul acesta, aceea va şi secera în veacul viitor şi în lumina acestui adevăr să te cercetezi pe ţine zi de zi şi să vezi ce ai semănat pentru veacul viitor - grâu sau neghină? Cercetându-te astfel, să-ţi propui o mai bună îndreptare pentru ziua următoare şi aşa să-ţi petreci toată viaţă ta. Dacă ziua această ai petrecut-o rău, astfel încât nici rugăciunea nu ai adus-o corect înaintea lui Dumnezeu şi nici măcar o dată nu ţi-ai zdrobit inima, nici în cuget nu te-ai smerit, nici milă sau milostenie nu ai dat nimănui şi nici pe cel vinovat nu l-ai iertat, nici jignirile nu le-ai răbdat şi de la manie nu te-ai înfrânat, nici de la vorbe, mâncare şi băutură, iar mintea ţi-ai cufundat-o în gânduri necurate: toate acestea să le judeci potrivit conştiinţei şi să te osândeşti pe ţine însuţi, propunându-ţi că în ziua următoare să fii mai atent faţă de cele bune şi mai prudent faţă de cele rele.
Aşa să cercetezi, iubite frate, tot timpul ceea ce ai semănat şi să cureţi de neghină şi să ai grijă, că un adevărat creştin, să faci nu numai o recolta care se trece, ci una care va rămâne în viaţă veşnică. (Cuviosul Moise, p. 326)



Domnul să-ţi ierte toate greşelile din trecut şi să te întărească pe viitor să-ţi vezi mai mult neputinţele şi neindreptarea ta şi să nu te îngrijeşti de purtarea exterioară a celorlalţi. Fiecare va da răspuns pentru sine înaintea lui Dumnezeu. Atât pentru cel bolnav trupeşte, cât şi pentru cel bolnav sufleteşte este lucru nesăbuit să aibă gelozie faţă de ceilalţi. (Cuviosul Ambrozie, p. 68)




 


“Nu este alta cale de mantuire, de ispasire a pacatelor, decat calea Crucii. Daca ar fi fost alta, Dumnezeu ne-ar fi aratat-o pe aceea. Prin Cruce, prin suferinta unei rastigniri in viata se intra in Imparatia lui Dumnezeu. Si se intra cu atat mai sigur, cu cat rabdam o rastignire nedreapta. Deci, cel ce vrea sa se mantuiasca n-are pe nimeni de osandit pentru crucea pe care o duce. Cine s-a hotarat cu toata puterea sufletului sau sa vina la Iisus, rastignirea-l asteapta, dar acesta iubeste din tot sufletul pe cei ce-l rastignesc. In necazuri se vede iubirea omului de Dumnezeu si de oameni. In cuptorul suferintelor de tot felul se curateste sufletul omenesc pentru Imparatia lui Dumnezeu. Si suferinta smereste trufia omului si Il face pe Dumnezeu prieten. Asa sa va talcuiti crucea pe care o aveti fiecare de dus! In Cruce Dumnezeu a ascuns o taina: taina mantuirii fiecaruia. Vai de cel ce nu are o cruce de dus: acela n-are prin ce se mantui“.

Made with PhotoCollage.net

Cat de bine le cuprinde Parintele pe toate cele duhovnicesti in cuvintele lui clare ca taiate in stanca .. si le face .de neuitat ...Roaga-te pentru noi la Hristos , Parinte Arsenie , ne punem nadejdea in ajutorul tau caci suflet mare ai fost aici printre noi si mult placut Domnului intre cei drepti , acum !AMIN


Vă doresc o săptămână binecuvântată !
Doamne ajută !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu