Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 12 iulie 2014

Diavolul prezintă realitatea după folosul lui!…Arh.Simeon Kraiopoulos


Să nu ne lăsăm amăgiți de ,,ochelarii” pe care-i poartă sufletul nostru.
De multe ori purtăm ,,ochelari” cu lentile negre care deformează realitatea și lumea apare ciudată. Ciudată în adevăratul sens al cuvântului. Multe din lăuntrul și din jurul nostru sunt  ciudate din punct de vedere psihologic, pentru că așa ni le arată ,,ochelarii” pe care-i  poartă sufletul nostru. Dacă privim fără ,,ochelari” nu vedem nimic ciudat.
Din punct de vedere duhovnicesc, ,,sălbăticiunile” care stăpânesc lăuntrul nostru și fac ceea ce vor din noi sunt inexistente. Nu trebuie să ne fie teamă să ne afundăm în noi, să le respingem, să nu le credem adevărate.
Prin credință ajungem la starea în care nu mai purtăm ,,ochelari” și vedem realitatea așa cum este. Nu mai vânăm lucruri inexistente. Astfel, ne chinuim. Diavolul prezintă realitatea în sufletul, în mintea și în viața noastră în așa fel încât să ne amăgească. În fapt acestea sunt inexistente. Creștini fiind, trebuie să cunoaștem aceasta și să nu ne lăsăm amăgiți, să ne nevoim în liniște, cu smerenie, cu sinceritate pentru mântuirea sufletului nostru.
SUFLETUL MEU, TEMNIȚA MEA” – Arh. Simeon Kraiopolous, Ed. Bizantină – 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu