Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

miercuri, 18 septembrie 2013

Curatarea naturala a obiectelor din bronz!

Bronzul reprezinta un aliaj de cupru cu staniu, aluminiu, plumb etc., mai dur și mai rezistent decât cuprul, având numeroase întrebuințări tehnice. Bronzul este un aliaj utilizat la confecționarea unor obiecte decorative sau medaliilor, robinetelor, statuilor și statuetelor, bijuteriilor, bucșelor, cuzineților, lagărelor, roților dințate și elicelor navale.
Bronzul se utilizează foarte bine prin turnare, laminare, extrudare sau forjare, fiind dur și foarte rezistent. Are un raport de antifricțiune foarte bun.
Atunci cand obiectele din bronz sunt expuse la conditii nefavorabile, precum aer si umiditate prelungita, pe suprafata acestora se depune un strat verzui care este cunoscut sub denumirea de “patina”.
Pentru a reda stralucirea obiectelor din bronz este nevoie de o curatenie temeinica si atenta a acestora. In principiu exista doua metode optime pentru curatenie :
► Curatarea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu si a sucului de lamaie;
► Curatenia obiectelor din bronz cu otet, sare si faina.curatenie bronz

Curatenie naturala : bicarbonatul de sodiu si suc de lamaie

Atunci cand ne apucam de curatenie avem nevoie de urmatoarele:
  • Apa calda
  • Prosoape de buna calitate si manusi de menaj;
  • Un bol din plastic sau un vas de menaj;
  • Carpe de bumbac
  • Suc de lamaie nediluat
  • Bicarbonat de sodium
Principalele etape care trebuie efectuate pentru curatarea obiectelor din bronz sunt :
♦ Elementele respective se clatesc cu apa clada si se usuca foarte bine in dorinta de a elimina particulele de praf si murdarie depuse;
♦ Punem doua sau trei lingurite de bicarbonate de sodium intr-un vas mic;
♦ Se presara o parte din sucul de lamaie peste bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor pana cand se obtine o pasta moale;
 ♦ Pasta obtinuta se aplica cu o carpa pe obiectul respectiv;
♦ Folosind carpa din bumbac si pasta obtinuta, prin miscari circulare mici, repetitive, frecati usor pe toata suprafata;
♦ Se lasa pasta sa actioneze o jumatate de ora iar apoi se clateste foarte bine si se sterge cu carpa pentru lustruit.
 curatenie stauie bronz

Curatenia obiectelor din bronz cu otet, sare si faina

Pentru aceasta metoda se vor utilize aceleasi materiale descrise anterior pentru prima metoda la care se vor adauga otetul, faina sis area.
Curatarea obiectelor din bronz cu aceasta metoda implica urmatorii pasi:

♦ Se clatesc temeinic obiectele respective si se usuca foarte bine;
♦ In vasul de curatenie se pun ingredientele de baza, faina sis area. Peste acestea se toarna putin cate putin otetul alimentar;
♦ Se amesteca bine pana cand se obtine un amestec moale care se va aplica pe obiectele respective;
♦ Amestecul astfel obtinut se aplica cu carpa moale pe toata suprafata a obiectelor iar dupa 15-20 de minute se vor clati foarte bine.
♦ Ultima etapa este aceea de a sterge si lustrui obiectele respective cu carpa pentru lustruit.
Etapele descrise anterior se recomanda sa fie effectuate periodic insa, uneori, din dorinta de a curate foarte bine si des, este posibil ca luciul obiectelor din bronz sa se reduca. Tocmai de aceea sfatul echipei noastre de curatenie este acela de a curate aceste obiecte o data de 3-4 luni de zile.
Un ultim sfat este acela ca pentru zonele inguste sau greu de atins ale acestor obiecte, este indicat sa folositi o periuta de dinti cu care veti aplica pasta moale obtinuta prin una din cele doua metode.
Spor la treaba si mult success!
Echipa Curatenie Totala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu