Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

miercuri, 31 octombrie 2018

Darul hienei
Povestea vorbeşte despre: dificultatea cunoaşterii, absurdul unor explicaţii, relativitatea experienţei, puterea credinţei, faptele sfinţilor, un mod de a educa.
Sfântul Macarie Alexandrinul stătea în în faţa chiliei sale , înconjurat de ucenici şi le dădea tot felul de învăţături. Deodată o hienă, fiară sălbatică se apropie cu puiul în gură şi îl pune la picioarele sfântului. Acesta ia puiul în mână, vede că este orb, îl binecuvântează, scuipă în degete, pune scuipat pe ochii puiului care deschide ochii şi începe să vadă şi să scheaune. Hiena l-a privit pe sfânt a mulţumire şi-a luat iar puiul în gură şi dusă a fost. Nimeni n-a spus nimic.
A doua zi hiena s-a întors şi a adus şi a lăsat la picioarele sfântului o blană de oaie, dar acesta i-a spus cu supărare:
–Nu primesc daruri din furtişag!
Ruşinată hiena a plecat capul şi s-a depărtat.
După un timp sfântul a dat pielea de oaie Sfintei Melania care a numit-o darul hienei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu