Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

joi, 2 aprilie 2020

RUGĂCIUNE CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI PREASFÂNTA SA MAICĂ

RUGĂCIUNE CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS
ȘI PREASFÂNTA SA MAICĂ
 
 
 
 Iisuse, dătătorul înţelepciunii şi al gândului, îndreptătorul celor săraci, folositorul celor lipsiţi, doctorul celor bolnavi, tămăduieşte şi luminează, Iisuse, inima mea cea acoperită cu rănile păcatelor şi cu stricăciunea patimilor, Iisuse, şi mă mântuieşte.
 
 Cu strălucirea Celui ce a răsărit din tine, Fecioară, mintea mea o străluceşte, inima o luminează, întunericul păcatelor îl izgoneşte şi pierde ceaţa lenei mele.
 
 Numele Tău cel minunat, Iisuse, Mântuitorul nostru, îngerii îl laudă în ceruri, şi noi păcătoşii pe pământ, cu buze de tină, îl cântăm, pentru care miluieşte-ne pe noi.
 
 Numele Tău cel preamare, Mântuitorule cel şezător de-a dreapta Tatălui, în ceruri se cinsteşte, iar pe pământ negrăită întruparea Ta se slăveşte şi pogorârea Ta la iad înfricoşează pe diavolii, de care şi pe noi ne izbăveşte, Hristoase Dumnezeule, şi ne mântuieşte.
 
 Avacum, ca într-o ghicitură mai înainte cunoscând lucrurile Tale cele minunate, cu frică s-a mirat. Şi apropiindu-se anii, ai fost cunoscut desfrânaţilor şi tâlharilor, Iisuse, iar eu ticălosul petrec întru nebăgare de seamă; ci măcar de acum înainte dă-mi mie înţelepciunea şi frica Ta, îndurate, şi mare milă.
 
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh,
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
 
(din Canonul de umilinţă către Domnul nostru Iisus Hristos - Luminânda)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu