Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

vineri, 4 aprilie 2014

Măcrișul face minuni în cazul cancerului!


Măcrişul este o plantă perenă, cunoscută de secole şi este extrem de apreciată atât pentru utilizările sale medicinale şi cât şi pentru cele culinare. John Evelyn, scriitor şi botanist englez, a scris în 1699, în cartea Acetaria, că măcrişul "ascute pofta de mâncare, linişteşte căldura, răceşte ficatul şi întăreşte inima".


Îl găsim la câmpie, pe drumuri înguste, iar mirosul ușor acrișor, foarte aromat ne atrage atenția imediat. Se mai numește și leacul femeilor, iar cea mai veche întrebuințare a sa este ca remediu împotriva cancerului.
Specialiștii în medicina naturistă sunt de părere că orice femeie trebuie să aibă în casă măcriș pentru că tratează orice afecțiune, și în cazul lor este cel mai eficient dezinfectant intern, informează bulk-essiac-tea.com.
De secole, măcrișul s-a folosit pentru tratarea cancerului și a bolilor cronice degenerative.
Scurtă istorie a măcrişului

Există aproximativ o sută de specii de măcriş, răspândite în întreaga lume, unele crescând în sălbăticie altele fiind cultivate în grădini. Este răspândit pretutindeni pe glob, cu precădere în zonele cu climă temperată. Măcrişul este consumat ca şi vegetală încă din antichitate. Multe specii de măcriş îşi au originea în Eurasia şi au fost folosite de egipteni, greci şi romani. Aceste specii au fost mai târziu naturalizate de nativii americani. Prin evul mediu, câteva specii de măcriş au început să fie folosite şi cultivate cu precădere în Italia şi Franţa, iar în secolul al XVI lea, măcrişul a fost introdus în Anglia.
Măcrişul în tratamente naturiste

Măcrişul conţine vitamina B9, vitamina C, provitamina A, potasiu, fier, calciu şi magneziu, precum şi fibre, carbohidraţi, quercetin şi luteină. Combinarea acestor vitamine asigură sănătatea întregului corp. Acesta, are proprietăţi antioxidante şi astfel ajută la prevenirea bolilor de inimă. Cu toate acestea, măcrişul nu este recomandat pentru persoanele care au pietre la vezică biliară sau pentru femeile însărcinate şi care alăptează.
Este un laxativ uşor, având şi proprietăţi diuretice, antiinfecţioase, antiscorbutice, înlătură greţurile, febra, abcesele, ulceraţiile, hemoroizii, fiind un depurativ al sângelui şi al intestinelor, restabilind funcţionarea lor normală.
Clorofila măcrișului este și ea foarte importantă în tratamentele naturiste pentru că ajuta la oxigenarea vaselor sângelui și la o bună circulație periferică.
Prin efectul său, clorofila ajută la oxigenarea tuturor celulelor organismului iar cele canceroase sunt blocate, pentru că planta are rol dezinfectant.
Mai mult, un tratament naturist cu măcriș ajută la o mai buna rezistență a organismului în timpul ședintelor de radiații, absolut necesare în anumite stadii ale cancerului.
Activitatea cardiovasculară sau afecțiunile ficatului pot fi de asemenea tratate cu ceaiurile acestei plante. Și dereglările digestive sau hemoragiile sunt controlate eficient.
Măcrisul poate fi folosit atat sub forma de tinctura cat si de ceai.
Pentru tinctură, amestecul de măcriș cu alcool se lasă la măcerat timp de două săptămâni, într-o cameră cu mult soare.
În trecut, rădăcinile şi seminţele de măcriş macerate în vin au fost folosite pentru oprirea hemoragiilor şi pentru a trata scorbutul, cauzat de deficienţa de vitamina C.
În cazul ceaiului, doza administrată nu va fi mai mică de trei căni pe tot parcursul zilei. Veți observa efectele în timp, iar controalele de rutină la medicii specialiști sunt absolut obligatorii.
În zilele noastre, măcrişul este folosit ca adjuvant la tratarea afecţiunilor respiratorii superioare, în inflamaţii nazale şi a sinusurilor.
Primăvara, măcrişul este folosit ca şi tonic, pentru curăţarea sângelui.
De asemenea, rădăcina măcrişului, utilizată sub formă de decoct, dar și decoctul de flori  ameliorează bolile de piele și pietrele la rinichi, în special în trecut a fost folosit pentru tratarea icterului.  Rădăcina de măcriş, folosită în curele de detoxifiere, reface ficatul.
Fiind deosebit de bogat în fier, sucul din frunze de măcriş, amestecat cu cantităţi egale de ulei de ricin se recomandă ca remediu pentru tratarea insomniei.

În Iran, supa de măcriş este folosită în timpul iernii, împotriva răcelii şi a gripei. Măcrişul este utilizat pe scară largă în bucătăria rusă; se crede că măcrişul scade tensiunea arterială.
Sursa: epochtimes-romania.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu