Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 7 iunie 2014

Despre Bucuria Credinței!-cugetări ortodoxe


BucuriaDumnezeu nu ne poruncește și nu dorește să fim triști în inima noastră; mai degrabă, dorește ca, din iubire pentru El, să avem mereu bucurie în suflet. (Sfântul Ioan Scărarul)

Chiar și aici, Paștele a fost maret, sfânt, duhovnicesc și de neuitat. (...) A fost binecuvântat de liniștea stelelor și de suferințele noastre; inimile noastre băteau pline de bucurie. (Scrisoare dintr-un lagăr sovietic)

Nu lăsa întristării sufletul tau si nu te chinui cu prea multa purtare de grija; veselia inimii da viata omului si voiosia lui îi prelungește zilele. (Sfânta Scriptură)

Dacă are virtute, dacă face fapte bune, dacă s-a unit cu Dumnezeu, se va veseli cu bucuria cea adevărată sufletul omului. (Sfântul Vasile cel Mare)

Bucuria este o necesitate de prim ordin a vieții omenești. Ea este pentru om ceea ce este lumina pentru plantă, (...) este un ajutor neprețuit al sănătății sufletești și trupești. (pr. Filaret Costea)

Înlăuntrul nostru trebuie să fie pururea Înviere. (Inocențiu Arhiepiscopul Odesei)

Pe cel ce se bucură în Domnul, nici un necaz nu-l va scoate din bucuria lui. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Cel ce iubește, mereu se bucură. (Teofilact)

Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în Ceruri ! (Sfânta Scriptură)

Frica Numelui Tău varsă bucurie în sufletul meu. (Sfânta Scriptură)

Bucurați-vă ! (Sfânta Scriptură)

Subiecte de interes: cugetari ortodoxe , Cuvinte de Folos , credinta ortodoxa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu