Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 7 iunie 2014

Despre Bunatate!-cugetari ortodoxe


Despre BunatateDispozitia inimii da valoarea darului. Ea singura da pretul celor oferite. (Sfântul Ambrozie)

A da cu placere valoreaza mai mult decât ceea ce dai. (Fericitul Augustin)

Prin multimea bunatatilor Sale, Dumnezeu a binevoit sa faca ceva care sa-I primeasca binefacerile si sa se împartaseasca din bunatatea Lui : aduce de la nefiinta la fiinta, creeaza Universul, atât pe cele vazute, cât si pe cele nevazute si pe om. (Sfântul Ioan Damaschin)

Când un strain bate, caritatea îi deschide usa ospitalitatii; odata intrat, îl întâmpina bucuria; odata primit, îl gazduieste omenia; pe cel flamând, îl hraneste bunatatea; pe cel cazut in deznadejde, îl calauzeste credinta, iar pe cel tulburat, dragostea. (Sfântul Ambrozie)

Sa-I dam lui Dumnezeu de bunavoie, ceea ce oricum trebuie sa-I dam. (Sfântul Ioan Gura de Aur)
Subiecte de interes: ganduri bune , cugetari ortodoxe , Cuvinte de Folos , apoftegme

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu