Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

joi, 25 iulie 2013

A fost odată un băieţel care avea un temprerament coleric, fiindcă se înfuria și jignea foarte ușor. 
Într-o zi, tatăl său i-a dat un săculeţ cu multe cuie şi i-a spus să bată câte un cui în uşa grădinii, de fiecare dată când îşi va pierde cumpătul şi va răni pe cineva cu vreun cuvânt dureros sau cu agresivitatea lui. 
În prima zi băiatul a bătut câteva cuie în uşă. În săptămânile care au urmat, pe măsură ce a învăţat să-şi controleze mânia, numărul cuielor bătute zilnic în uşă a început să scadă. Copilul şi-a dat seama că e mai uşor să îşi controleze furia decât să bată acele cuie.
În sfârşit a sosit şi ziua în care băiatul nu a mai bătut niciun cui în uşă. S-a dus foarte mândru la tatăl sau să îi spună că nu a mai bătut niciun cui în această zi. Tatăl lui i-a spus că a sosit timpul să scoată cuiele din uşă pentru fiecare zi care va trece fără ca acesta să îşi piardă răbdarea. Zilele au trecut şi în sfârşit băiatul a putut să-i spună tatălui său că toate cuiele bătute în uşă au fost scoase. 
Tatăl l-a luat pe fiul său de mână, au mers împreună la uşă şi i-a spus: 
- Fiule, te-ai purtat foarte bine, dar privește câte găuri au rămas în ușă. Chiar dacă ai scos cuiele, ușa nu va mai fi niciodată ca înainte. La fel este și cu sufletul oamenilor. Când te cerţi cu cineva și-i spui lucruri urâte, îi laşi o rană în suflet și chiar dacă îți vei retrage cuvintele și vei regreta, rana va rămâne mereu acolo...
...și mâine este azi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu