Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

joi, 25 iulie 2013

E terminat daca spun ce stiu?

Sally si Johny, copii care locuiesc in oras, la bloc, abia asteapta sa vina vacantele sa mearga la bunici la tara. Bunici iubitori, libertate, aer curat, privelisti frumoase, mancare bio ? lucruri de care se bucura de fiecare data cand vin la bunici.

Johny, se joaca in padurea de la marginea fermei bunicilor, cu o prastie. A practicat mult, dar n-a reusit sa loveasca tinta . Descurajat, se reintoarce seara la cina.

Pasind asa incet, zareste ratusca preferata a bunicii lui si dintr-un impuls de moment, incearca din nou prastia si loveste rata tocmai in cap. Rata se da peste cap si moare.

Plin de regrete si in panica, cu lacrimi in ochi, ia rata si o ascunde in gramada de lemene de foc, dar cu cotul ochiului zareste pe sora lui privind intens de la distanta.

Sally a vazut totul, dar nu a spus o vorba.

A doua zi dupa prinz, bunica o cheama pe Sally sa spele vasele. Dar Sally raspunde imediat:

-Bunica, Johny mi-a spus ca el vrea sa te ajute in bucatarie. Iar la urechea lui Johny, Sally sopteste ''adu-ti aminte... rata!!!'' Asa ca Johny, spala vasele.

Mai tarziu, bunica anunta ca bunicu merge la pescuit, dar mai spuse bunica:

-Imi pare rau, Sally dar de tine am nevoie la bucatarie sa pregatim cina! 

La care Sally zambeste doar si raspunde imediat:

-De fapt, bunico, Johny mi-a zis ca el vrea sa te ajute. Iar incet la ureche lui Johny ''adu-ti aminte rata!!!''

Asa ca Sally s-a dus la pescuit cu bunicul si Johny a ramas acasa sa ajute iar la bucatarie.

Si asa trecura cateva zile in care Johny isi facea si partea lui de treaba si facea si partea lui Sally... pana intr-o zi cand simtii el ca i-a ajuns.

S-a dus la bunica si i-a marturisit cu parere de rau ca, dintr-un accident nefericit i-a omorit rata.

Contrar asteptarilor lui, bunica a ingenunchiat in fata lui, l-a imbratisat si cu un zambet senin i-a zis:

-Dragul meu am stiut de la inceput. Vezi, cand tu ai omorat rata, eu ma uitam afara pe geamul de la bucatarie si am vazut absolut tot ce s-a intimplat... si pentru ca te iubesc asa de mult, te-am iertat de atunci. Dar, m-am mirat de ce ai lasat-o pe Sally sa te transforme intr-un servitor personal cand era atat de usor sa spui adevarul si sa primesti iertarea.

Morala:

Gandeste-te la propriile pacate, neglijente, rautati din trecut. Orice ai fi facut...

Si diavolul tine o evidenta foarte corecta a pacatelor noastre si ni le aminteste, sau le scoate la iveala cand ne este lumea mai draga... minciuni, inselatorii, datorii, frica, obiceiuri urate, ura, iutime, gelozie, invidie sau orice altceva.

TU trebuie sa stii ca Dumnezeu te-a vazut deja de la fereastra cerului. El ti-a vazut fiecare secunda a vietii tale, dar te-a iubit , te-a iertat si S-a jertfit pentru tine platind orice datorie si stergand orice fapta rea din lista parasului.

De acum esti iertat si doar se ingrijoreaza ca l-ai lasat pe satana sa te faca robul lui. Ceea ce este atat de minunat la Dumnezeul nostru este ca atunci cand ne iarta el si arunca informatia si raportul pacatelor noastre in marea uitarii.

Acum nu uitati sa amintiti si altora ca sunt liberi si nu datoreaza nimic stapinului acestei lumi. ''Mergeti in toata lumea'' si spune-ti tuturor ca nu mai sunt robi pacatului, ci iertati si salvati PRIN IISUS HRISTOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu