Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 8 martie 2014

10 remedii naturale împotriva tusei

Tusea este metoda prin care organismul elimină materiale străine sau secreții mucoase din plămâni și gât și este un simptom comun atunci când căile respiratorii devin foarte strâmte. Tusea este cauzată în general de infecții,  alergii, astm, schimbări ale vremii, inflamația laringelui sau a faringelui și de fumat .

Iată câteva modalități prin care poți trata tusea chiar la tine acasă.

1. Mănâncă o felie de lămâie pe care ai adăugat în prealabil puțină sare și puțin piper și repetă acest tratament ori de câte ori simți nevoia. Efectul este unul instantaneu.

2. Înghite o linguriță de miere amestecată cu un vârf de cuțit de piper alb . Folosirea de 3 ori pe zi, timp de 5 zile a acestui tratament va vindeca tusea.

3. Încearcă să mănânci usturoi de două ori pe săptămână. De obicei 3 căței de usturoi la o masă sunt suficienți.

4. Amestecă un vârf de cuțit de piper roșu cu aceeași cantitate de ghimbir măcinat, cu o linguriță de oțet de mere , o lingură de miere și două linguri de apă. Se consumă câte o linguriță din amestecul obținut, ori de câte ori intervine tusea.

5. Dacă vrei un sirop de tuse excelent, dă pe cea mai fina răzătoare o ceapă mică, stoarce-i sucul și apoi amestecă-l cu două linguri de miere. Se consumă de trei ori pe zi. Chiar dacă gustul este mai greu de suportat, rezultatele te vor mulțumi.

6. Toarnă o lingură de măghiran uscat într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat 15 minute, iar apoi consumă ceaiul cald. Se bea de trei ori pe zi.

7. În 300 ml de apă fierbinte adaugă 5 picături de ulei esențial de eucalipt și 5 picături de ulei esențial de mentă sau ienupăr și inhalează aburul rezultat pentru aproximativ 7 minute, dupa care bagă-te în pat într-o cameră călduroasă, dar bine aerisită în prealabil.

8. Mănâncă struguri în cantități mari. Aceștia actionează ca un expectorant asupra plămânilor și îndepărtează tusea. Dacă dorești, poți face un suc de struguri în care să adaugi o linguriță de miere.

9. Realizează un amestec  din 3 linguri de ulei de măsline încălzit (suportabil pentru piele) și o picătură de ulei esențial de eucalipt. Masează pieptul cu acest amestec și apoi acoperă-te cu o plapumă.

10. Masează zona din scobitura sternului timp de cel puțin trei minute în sensul acelor de ceasornic. Repetă operațiunea de două ori pe zi, timp de 10 zile.

Sursa: sanatate.acasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu