Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

miercuri, 19 martie 2014

Sa gustam din Lumina lui Hristos !





Parintele Arsenie da marturie prin trairea sa duhovniceasca, prin nestramutata iubire pentru Hristos de insemnatatea misiunii cu care a fost incredintat. Pe langa preotul si slujitorul sfantului altar, in persoana Lui putem zari si un adevarat marturisitor al Evangheliei, un profet al neamului si un luptator pentru apararea dreptei credintei. Ca si dreptul din vechiul Testament, desi prigonit si intemnitat, parintele ne cheama pe toti cei din neamul "crestinesc si iubitor de Dumnezeu" sa gustam din Lumina lui Hristos.

Daca tu nu ierti, nici Dumnezeu nu te iarta !



"De obicei, oamenii nu se intorc la Dumnezeu decat atunci cand dau de primejdii, adica atunci cand ii ajunge dreptatea dumnezeiasca din urma si trebuie sa dea seama de ce au facut. Nu e rau sa te intorci la Dumnezeu nici chiar atunci, in ceasul al unsprezecelea; insa ar fi cu mult mai bine sa vii, de buna voie, la rosturile tale vesnice, si nu tras de maneca sau palit cu prajina din urma. Daca am fi noi mai simtiti, am vedea ca Dumnezeu, Preamilostivul, ne imbie cu iubire, inca din dimineata vietii, la Taina Sfanta a pocaintei, ca sa nu ajungem catre seara vietii asa de imblatiti de rele. Taina pocaintei este judecata milostiva, ce o face Dumnezeu cu noi pacatosii, cand mergem noi, de buna voie, si ne marturisim greselile".



Mare este Taina Pocaintei, nu numai ca te face din rau, bun, din vrajmas al lui Dumnezeu, prieten al Lui, ci si pentru ca un lucru asa de mare e acoperit cu chip smerit. Mila cea fara de margini a Tatalui, ca sa scape pe fiii Sai de judecata cea aspra, a dreptatii dupa fapte, le trimite, coborand din ceruri, pe Fiul Sau cel Unul Nascut, sa le faca o judecata milostiva si fara nici o infricosare, si iarasi sa-i impace cu Sine. In Taina Spovedaniei rogi pe Dumnezeu, caruia I te marturisesti, de fata fiind si sluga Sa, talmaci al voii Sale catre tine si chezas al tau catre Dumnezeu, sa-ti ierte multimea relelor ce le-ai facut, insirandu-le pe toate, dupa cum te ajuta constiinta. Si bun e Dumnezeu, caci te iarta de toate datoriile tale, dar numai daca ierti si tu din inima, greselile fratilor tai. Daca tu nu ierti, nici Dumnezeu nu te iarta. Si trebuie sa iertam la nesfarsit, pe toti, din toata inima." (Cararea Imparatiei, ieromonah Arsenie Boca)



Va doresc multa santate,pace si liniste sufleteasca.
Post cu mult folos.
Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu