Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 8 martie 2014

Rugăciunea apropiaților pentru cei aflați în suferință, pentru cei bolnavi

Această rugăciune se citește cu multă credință și nădejde pentru cel aflat în suferință, pentru cel bolnav. Rugăciunea se poate citi zilnic, pentru că are mare putere mai ales dacă este însoțită de post și milostenie. Sigur că și cel bolnav trebuie să se roage, dar mai ales trebuie să-și spovedească păcatele la duhovnic.


Atotputernicule Doamne, Tămăduitorul sufletelor și trupurilor, care cobori pe oameni și tot Tu îi ridici, care pedepsești și vindeci din nou, ai milă și de (numele), pentru că este bolnav(ă). Întinde-Ți brațul Tău tămăduitor și vindecă-l pe el(ea) și ridică-l din patul suferinței. Alungă duhul de slăbiciune din el(ea) și îndepărtează de la el(ea) durerea, rănile, febra și slăbiciunile! Dacă are păcate și greșeli, iartă-le Tu Doamne din dragostea Ta pentru oameni! Dumnezeule Bun, ai milă de ceea ce a creat mâna Ta, întru Iisus Hristos, împreună cu care ești binecuvântat și cu bunul și de viață dătătorul sfântul Duh, acum și în vecii vecilor! Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu