Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

luni, 30 aprilie 2012

           

Din invataturile Sfantului Nectarie (I)



 Dragostea
   Cautati dragostea. Cereti in fiecare zi de la Dumnezeu dragostea.Impreuna cu dragostea vine tot binele si toate virtutile. Iubiti ca si voi sa fiti iubiti de ceilalti.Dati-I lui Dumnezeu toata inima voastra, ca sa ramaneti in dragoste. "Cel ce ramane in iubire, ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el." I Ioan4, 16
    Aveti datoria sa fiti cu multa luare a minte la relatiile dintre voi, sa va cinstiti unul pe altulca niste chipuri sfinte, ca icoane ale lui Dumnezeu. Sa nu cautati niciodata la trup si la frumusetea lui, ci la suflet.Luati aminte la simtamantul dragostei, caci atunci cand inima nu este incalzita de rugaciune curata, dragostea este in primejdie de a deveni trupeasca si nefireasca, este in primejdie sa intunece mintea si sa arda inima.
    Cel care privegheaza ca sa-si pastreze curata dragostea , va fi pazit de cursele vicleanului, care incearca incet incet sa prefaca dragostea crestineasca in dragoste lumeasca.

citat din cartea Invataturi- Sf. Nectarie al Pentapolei, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2009

Un comentariu:

  1. foarte frumos...Sfinte Ierarhe Nectarie roaga-te Bunului Dumnezeu pentru noi pacatosii

    RăspundețiȘtergere