Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

luni, 30 aprilie 2012


Picaturi de intelepciune



"
Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii."

"Nu este de ajuns sa ne departam de rau, ci trebuie sa facem si binele."

"Cine are bogatia lumii acesteia si se uita la fratele lui care este in nevoie si isi inchide inima fata de el, cum ramane in acela dragostea lui Dumnezeu?"
                                                    citate din Biblie


"Daca vom aduna aici mai mult decat cele absolut necesare pentru intretinerea noastra, vom fi osanditi de Dumnezeu in ziua Judecatii intocmai ca ucigasii de oameni. Si aceasta deoarece, desi am fi putut izbavi de la moarte multi oameni cu banii nostri, nu am facut aceasta, ci am ramas nepasatori."
                                                      Sfantul Atanasie cel Mare


"Linistea este inceputul curatirii sufletului."

"Omul slab este cel care nu-si poate ascunde tainele sale. Tare este cel care isi stapaneste mania. Rabdator este cel care isi poate ascunde nefericirea sa. Bogat este cel care se multumeste cu cele absolut necesare. Lacomul de averi nu se bucura niciodata de cele care le are, ci se mahneste pentru cele care ii lipsesc."

"Nimic din lucrurile omenesti nu ar fi existat daca la orice lucru pe care l-am fi intreprins ne-am fi gandit la nereusita. Deoarece intotdeauna langa cultivarea pamantului se afla nerodirea, langa afacerile negustoresti, naufragiul, langa casatorie, vaduvia, langa educatia copiilor, lipsa lor. Cu toate acestea, pe toate le intreprindem si ne sprijinim pe cele mai bune nadejdi incredintand savarsirea lor lui Dumnezeu, Care randuieste toate lucrurile noastre."

" Sa imiti pamantul, omule, si sa rodesti ca el. Sa nu te arati mai rau decat el, cel neinsufletit. Deoarece acela nu scoate roadele pentru propria lui desfatare, ci ca sa-ti slujeasca tie, in timp ce tu rodul bunatatii pe care il faci il aduni pentru tine."

"Cat de mare este Dumnezeu, care sunt dimensiunile Lui si cum este esenta Lui, unele ca acestea sunt primejdioase pentru cel ce intreaba si necunoscute pentru cel ce este intrebat. Tamaduirea amandurora este tacerea."

"Este cu neputinta ca marea sa ramana aceeasi pentru multa vreme. Deoarece suprafata ei foarte linistita din timpul verii, dupa putina vreme vei vedea cum se tulbura dintr-odata de vanturi, iar apoi marea infuriata de furtuna o sa vezi cum se acopara repede de o adanca liniste. Tot astfel si lucrurile vietii se preschimba usor intr-amandoua directiile."
                                                      Sfantul Vasile cel Mare


citate din cartea "Picaturi de intelepciune", Editura Evanghelimos, 2007         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu