Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

vineri, 27 aprilie 2012

Procesiune cu Moastele Sfantului Ierarh Nectarie de Eghina !




În perioada 28-29 aprilie, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, aflate la biserica „Sfântul Cuvios Ioan Hozevitul” (Grup social Ceres, din Mihail Kogălniceanu), vor fi duse în procesiune de către preotul paroh Viorel Stan la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din comuna Horia, judeţul Tulcea, după cum ne precizează Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Procesiunea este prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la construirea bisericii din comuna Horia şi resfinţirea locaşului de cult în urma unor ample lucrări de restaurare.

Moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina se află la biserica Grupului social Ceres din Kogălniceanu din data de 21 februarie 2012.
 

Sfântul Nectarie de Eghina se prăznuieşte pe 9 noiembrie şi este cunoscut ca sfânt tămăduitor al bolnavilor, notabile fiind minunile din primul război mondial. Atanasie, aşa cum a fost botezat la naştere, s-a născut în anul 1846 în Selivria. Este unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi de Biserica Greciei (în anul 1961). La 33 de ani de la trecerea la Domnul, în 1953, trupul său a fost găsit întreg şi răspândind bună mireasmă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu