Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 4 noiembrie 2012


Să ne îmbogăţim în Dumnezeu

Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina
Mântuitorul Hristos ne spune pilda unui om bogat, căruia i-a rodit ţarina aşa de mult, încât nu ştia unde să mai pună roadele. A gândit în sine să facă alte hambare mai mari, apoi să mănânce, să bea şi să se veselească, fiindcă a scăpat de orice grijă. Dar Dumnezeu i-a zis: “Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?”. Concluzia pildei este următoarea: “Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu” (Luca 12, 16-21). Vom spune că pilda aceasta se referă la oameni bogaţi, adică nu la noi. Mai degrabă astăzi vorbim despre sărăcie, despre criză şi şomaj; de unde atâtea bunuri, încât să nu mai avem loc unde să le păstrăm?
Evanghelia ne dă un principiu: să nu fim legaţi şi orbiţi de bogăţie, nici obsedaţi şi deznădăjduiţi din pricina sărăciei materiale, ci să fim legaţi de Dumnezeu. Să căutăm să fim bogaţi în credinţă, rugăciune şi fapte bune, ştiind că aceasta este singura bogăţie care nu se va lua de la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu