Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

vineri, 4 ianuarie 2013


Nu judecati pe nimeni, cautati-va greselile proprii !

Aproape toti oamenii isi gasesc scuze pentru propriile greseli, dar, in schimb, ii judeca pe altii cu asprime.Aceasta atitudine este complet gresita si nu ne face decat deservicii.Numai iertand imperfectiunile altora si analizandu-le fara mila pe cele proprii, vom inainta pe calea Spiritului.
Nu spun ca nu este utila analizarea atitudinilor altor persoane, dar acest lucru trebuie facut cu spiritul liber de orice prejudecata.Pentru ca oglinda sa fie clara si tinuta intr-o singura mana, trebuie sa fim impartiali.Nu este deloc indicat in a emite pareri despre altii.
Obisnuiti-va sa-L vedeti pe Dumnezeu in fiecare om, indiferent de religie sau rasa.Veti intelege cu adevarat dragostea divina, doar in ziua cand veti simti una cu fiecare fiinta umana.Numai ajutandu-i pe altii, dezinteresati, uitati de orgoliul personal si inzestrati marele bine.
Perseverand pe aceasta cale , va veti simti parte componenta a Spiritului fara limite, care unifica intreaga umanitate.Cautarea binelul va poate aduce raspuns la toate intrebarile.Alegand aceasta Cale, veti gasi in voi puteri nebanuite si veti avea bucurii nemasurate.
Nu uitati ca nu este de ajuns sa faceti binele,ci trebuie voi insiva sa fiti buni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu