Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

luni, 27 mai 2013

Ascunderea virtuţilor

Odată, câţiva bătrâni au venit la avva Arsenie şi s-au rugat foarte mult să-l intâlnească. Şi, in cele din urmă, le-a deschis. Şi i-au cerut să le spună o vorbă despre cei ce se liniştesc şi nu dau ochii cu nimeni.
Bătrânul le zice : "Cât timp fecioara stă in casa tatălui ei , mulţi vor s-o ia in căsătorie, dar când işi alege un bărbat, nu mai place la toţi. Unii o ponegresc, alţii o laudă şi nu mai găseşte cinestea de la inceput, când stătea ascunsă. Tot astfel şi cu cele sufleteşti. Odată ieşite in văzul lumii nu pot convinge pe toţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu