Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Dragostea lui Dumnezeu

Se spune că împăratul unui ţinut a chemat toţi savanţii şi filosofii pe care îi cunoştea, spunându-le că potrivit unui zapis, în curţile sale, undeva sub un pom se află o cutie în care se află dragostea lui Dumnezeu. Şi i-a trimis pe înţelepţi să sape până găsesc această cutie, promiţându-le o recompensă mare…
Şi după zile întregi de căutări, fiecare filosof s-a prezentat î
n faţa regelui cu ce a găsit. Ba mulţi dintre ei găsiră cutii care conţineau podoabe sau documente vechi. Ajunşi în faţa împăratului, filosofii au început să se ia la harţă, fiecare susţinând că are cutia în care se află dragostea lui Dumnezeu.
Văzând că nu e chip să-i împace, împăratul le-a ordonat să facă linişte şi le-a spus aşa: ,,Cum oare aţi crezut că e mai bine să săpaţi după o cutie decât să căutaţi răspunsul în voi!?…Ia gândiţi-vă, dacă Dumnezeu este atât de mare, încât, necuprins fiind, are grijă de toţi luminătorii cereşti, oare dragostea lui nu e la fel de mare şi necuprinsă!?…Acest răspuns îl aşteptam de la voi filosofii! Dragostea lui Dumnezeu nu încape într-o cutie…”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu