Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

vineri, 5 octombrie 2012


PENTRU SUFLET

Free Image Hosting

"In cele trecătoare, nu poţi deveni bogat decât sărăcind pe altul. În cele duhovniceşti, nu poţi deveni bogat decât îmbogăţind pe altul.” ( Sfântul Ioan Gură de Aur )

  


Maică Sfântă și Curată!



Atunci când vii să te rogi împărătesei, Maicii lui Dumnezeu, crede cu tărie, înainte de rugăciune, că nu te vei întoarce de la ea fără a primi milostivire. Aşa este şi aşa se cuvine să gândeşti şi să crezi despre Dânsa. Fiindcă este Maica Atotmilostivă a Atotmilostivului Dumnezeu-Cuvantul şi despre milele sale nemăsurate şi fără de număr mărturisesc toate veacurile şi toate Bisericile creştine.
Ea este, cu adevărat, „noian de milostivire şi de binefaceri”, aşa cum aflăm spus în Canonul Odighitriei (Canon, cântarea 5, vers 1). De aceea, a nu veni cu încredere când te rogi către Dânsa ar fi o sminteală şi o necuviinţă, neîncrederea i-ar defăima bunătatea, aşa cum este defăimată bunătatea lui Dumnezeu când nu nădăjduieşti că vei obţine ceea ce ceri atunci când I te rogi. Oare cum alergi să ceri mila unei persoane sus-puse şi bogate, milă pe care toţi i-o cunosc şi pe care şi-a arătat-o în nenumărate rânduri? De obicei, fiind ferm convinsă şi cu speranţă vie că vei obţine de la ea ceea ce vrei. Aşa se cuvine să fii şi când te rogi: să nu te îndoieşti şi să nu şovăi.

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Viaţa mea în Hristos)



“Maică Sfântă şi Curată,
Fecioară,din cer creată!
Dulce,adiere lină
A vazduhului Regină!
Mireasă Dăruitoare,
În nevoi Biruitoare
La rugă Stăruitoare
Pentru toţi Mântuitoare!
Duios glas de veşnicie,
Sfânta lumii Bucurie,
Craiasă încununată,
Maică Sfântă şi Curată!

Sfântă Mamă Apărătoare,
Pentru toti Ocrotitoare,
De dureri Izbăvitoare,
Tuturor Mângâietoare!
Crin ales în veşnicie,
Să ne fie Curăţie,
Să ne ducă-n Împărăţie
Întru Slavă măreţie!
Sfeşnic Sfânt de rugă vie,
A lumii Sfântă Tărie,
O,lumina,nestemată,
Maică Sfântă şi Curată!

Potir plin de Apă Vie
Dată lumii să ne îmbie
Cu a cerului ferie
Dulce Sfântă Veselie.
Mir Sfinţit de Floare Aleasă,
Smerit trup de Împărăteasă,
Stăpînă miluitoare
Lumii întregi Ajutătoare.
Maica Soarelui Lumină
Început de zi senină
Viţă mult prealaudata
Maică Sfântă şi Curată!
(Maria Vicol)

 

flowers

Dragostea lui Dumnezeu, e vectorul care ne strânge în unitatea indisolubilă a puterii Sale, pentru a-I reprezenta chipul şi asemănarea, într-o lume degenerată din punct de vedere fizic şi spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu