Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 9 februarie 2014

Remedii naturiste pentru durerile de stomac

Fie că ai răcit, fie ai mâncat prea mult și acum indigestia este cea care-ți creează o stare de disconfort, fiecare durere de stomac își are leacul. Trebuie doar să știi la ce să apelezi!

Sucul de morcovi alină crampele


Pe lângă febră și nas înfundat, răcelile sunt însoțite de o stare generală de rău care se transmite și la stomac. Încearcă un remediu pe bază de morcovi și mentă care-ți va ameliora neplăcerile digestive. Fierbe 15 minute 4 morcovi tăiați felii în 4 căni de apă cu o lingură de mentă uscată și un pliculeț de ceai de mentă. Când morcovii s-au înmuiat, scoate pliculețul de ceai și pune întrega compoziție în blender până se tranformă în suc. Pentru un gust mai bun adaugă puțină pudră de ghimbir sau sucul stors de la o lămâie.

„Ceai”de orez împotriva indigestiei

Dacă nu ai combinat bine alimentele, iar indigestia ta a sfârșit prin diaree, poți proba acest remediu natural. Fierbe o jumătate de ceașcă de orez în 6 căni de apă 15 minute. Strecoară, adaugă o lingură de miere sau un cub de zahăr brun și bea acest „ceai”cât timp este cald.
Arsurile sunt domolite cu pâine arsă

Pâinea prăjită este indicată atunci când stomacul îți creează probleme, dar puțini sunt cei care știu că pâinea arsă este și mai recomandată, pentru că absoarbe substanțele toxice care-ți provoacă neplăceri. Nu este nevoie ca pâinea să fie chiar scrum, ci ușor înnegrită.

Remediu pentru crampele stomacale

O lingură de oțet de mere într-o cană de apă combinată cu o lingură de miere poate face minuni împotriva crampelor stomacale sau a balonării. Acest remediu este la fel de eficient și dacă ai arsuri la stomac.

Iaurtul, cel mai vechi leac

Ai mâncat cu poftă și repede și din acest motiv acum ai senzația de prea-plin. Probioticele din iaurt ușurează digestia. Cele mai bune sunt cele din iaurtul grecesc, degresat și fără adaos de zahăr sau de arome.

În utimul timp s-au descoperit numeroase beneficii ale consumului de bere, astfel are un rol important în eradicarea unei bacterii care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului. De asemenea și condimentele sunt foarte benefice pentru stomac, cum ar fi menta, feniculul, ghimbirul, pătrunjelul, șofranul, etc..

Sursa: clickpentrufemei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu