Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 20 mai 2012


Inca o tamaduire minunata savarsita de Sfantul Nectarie al Eghinei, iul. 2009 (marturie primita la comment)

 7:19 pm  Sf. Nectarie al Eghinei 
CuviosulNectarie
Si pe noi ne-a ajutat si ne ajuta Sf Nectarie in continuare. In urma cu 2 luni am aflat ca sotul meu are o tumoare in gat neoperabila si netratabila. Dupa 2 sapt de la aflarea vestii in noaptea de 21 iulie s-a sufocat si am ajuns cu ambulanta la spitalul Universitar. Au reusit sa il intubeze la camera de garda desi nu era nici un orl-ist si cu atat mai putin un chirurg toracic. Insa a facut stop cardiac si a intrat in coma. A fost mutat la terapie intensiva si acolo ne-au spus ca nu va trece noaptea iar daca se va mai trezi din coma va fi oricum o leguma deoarece in timpul stopului creierul nu a mai fost oxigenat.
Ne-am rugat Maicutei Domnului, Sf Nectarie si Sf Ioan Rusul sa ne ajute si sa mijloceasca pentru el inaintea bunului nostru Mantuitor. Si rugaciunile ne-au fost ascultate. A trecut noaptea si a doua zi s-a trezit din coma fara sa aiba cea mai mica sechela. A urmat o operatie cu 10% sanse de supravietuire(trebuia sa i se faca o traheostoma prin tumoare pntru a-i asigura respiratia). M-am dus la manastirea Radu Voda unde se afla o particica din moastele Sf Nectarie si m-am rugat sa indrume el mana doctorului care va efectua operatia. M-am intors la spital cu o mare liniste in suflet si nu m-am indoit nici o clipa ca va iesi cu bine din operatie. Si chiar asa s-a intamplat: a operatia a fost un succes. In timpul operatiei i s-a luat biopsie si s-a descoperit tumoarea este un limfom, o forma de cancer care raspunde la tratamentul cu citostatice. A inceput in regim de urgenta la terapie intensiva prima cura de chimioterapie si dupa doua saptamani petrecute la terapie intensiva a fost mutat intr-un salon de la sectia de chirurgie toracica.
In urma traheostomei i s-a introdus o canula prin care sa poate respira dar cu care nu putea vorbi. In ziua in care a terminat de citit cartea cu viata Sf Nectarie a mangaiat imaginea Sfantului de pe coperta si in momentul in care a luat mana de pe carte a inceput dintr-odata sa vorbeasca. Au venit asistentele, medicii…nu isi puteau explica cum poate vb cu acea canula pe care o avea in gat. Dar noi stim cel mai bine explicatia: inca o minune a Sf Nectarie.
A urmat o a doua operatie prin care i s-a inlocuit canula cu un stent pt a putea veni acasa (cu acea canula era f mare riscul de infectie).Sotul meu s-a dus pe picioarele lui in sala de operatie unde toti au ramas uimiti cat de repede si-a revenit. S-au hotarat sa ii puna stent-ul fara anestezie si sotul meu s-a rugat incontinuu Sf Nectarie. Nu a simtit durere, nici cea mai mica jena, absolut nimic. Sfantul nostru drag a fost alaturi de el tot timpul operatiei. Intre timp a urmat si a doua cura cu citostatice si raspunde la tratament. Ganglionii s-au retras, gatul lui acum e moale si merge pe drumul spre vindecare. Facem in continuare acatistul Sf Nectarie in fiecare zi, se unge cu ulei de la candela si de la maslu si ne rugam sa ne ajute in continuare si sa se vindece complet. Pana si doctorii recunosc ca ceea ce s-a intamplat din noaptea de 21 iulie pana in prezent este o minune.
Slava lui Dumnezeu, Maicutii Sale si Sfintilor care mijlocesc pentru noi inaintea Domnului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu