Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 12 mai 2012

Izvoarele apelor racoroase ne fac gradinile atat de infloritoare, ca si izvoarele lacrimilor care ne adapa sufletele noastre si le curatesc.

Lacrimile sunt \\\"farurile\\\" duhovnicesti ale sufletului.Petru L-a regasit pe Hristos prin negura ochilor inlacrimati, cand a plans cu amar.

Asa cum apa sterge literele de pe hartie cand cade asupra ei, la fel si lacrimile pot sa stearga pacatele voastre.

Cand se naste un copil, primul semn al vietii lui este plansetul.Si cand un suflet se renaste prin pocainta, primul semn al noii vieti sunt, iarasi, lacrimile.Si in prima si in a doua situatie sunt lacrimile.Primele inseamna nastere, celelalte renasterea.(Cuv.Paisie Aghioritul, MICA FILOCALIE )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu