Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 14 iulie 2012


Blog la ceas de seara : pentru suflet . . . !

Tu, cel ce crezi că eşti bine vezi ca nu cumva să te 
desparţi de Dumnezeu la vreme de necaz .

Sfântul Ioan din Kronstadt 
BOALA ŞI RUGĂCIUNEA 

Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a învăţat : Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide; că oricine cere, primeşte (Matei 7,7-8).

De aceea, se cuvine ca atunci când suntem în dureri să ne rugăm pentru vindecarea bolii noastre, pentru suportarea suferinţei cu răbdare şi pentru izbăvirea de alte buli şi necazuri, dacă aşa este voia Sfântă a lui Dumnezeu. Este bine, de asemenea, să crem rugăciunile altora şi în special ale Bisericii, pentru că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacob 5, 16 ). ,,Toţi cei bolnavi să caute rugăciunea altora, ca să se facă sănătoşi ; astfel ca, prin rugăciunea altora, partea bolnavă a trupului şi clătinările paşilor faptelor noastre să se facă sănătoase. (...) Luaţi în urechi, voi cei ce sunteţi bolnavi, dacă voiţi să vă recăpătaţi sănătatea nu lepădaţi cu nici un chip rugăciunea. Chemaţi Biserica să se roage pentru voi, şi Dumnezeu, căutând la Sfânta Sa Biserică, vă va da ceea ce ar fi putut să vă refuze" (Sfântul Ambrozie, despre vindecarea slăbănogului).

Marea rugăciune publică a Bisericii pentru cei bolnavi se numeşte Slujba Sfântului Maslu. Această slujbă, foarte lungă şi foarte bogată în leacuri din Sfânta Scriptură, conţinând foarte multe referiri la personaje biblice care s-au vindecat prin puterea lui Dumnezeu, ne oferă într-o formă concentrată, învăţătura Bisericii despre vindecare.

Această slujbă îl arată pe Hristos Domnul şi Dumnezeul, nostru ca pe, Doctorul şi ajutorul celor ce se află în dureri", şi prin ungerea bolnavului cheamă Duhul Sfânt, care vindecă atât sufletul cât şi trupul. Deoarece Dumnezeu, cu milă ne-a poruncit nouă să săvârşim Sfânta Ungere peste robii Săi cei neputincioşi", Hristos este numit Mirul Cel nestricat, care de de mult a ales ramura de măslin pentru a-i arăta lui Noe că a încetat potopul. (Încă din antichitate, uleiul de măsline a fost folosit în prepararea Untdelemnului Sfinţit.) În vremea potopului ramura de măslin simboliza pacea şi siguranţa; şi în zilele noastre preotul se roagă ca Mântuitorul nostru Iisus Hristos, prin pecetea păcii milostivirii Sale [ungerea cu untdelemn}, să-l vindece pe cel ce suferă. Ştiind că bolile vin uneori prin lucrarea puterilor diavoleşti, preotul se roagă înaintea lui Dumnezeu, ca, demonii cei cumpliţi să nu se atingă de cei care se însemnează cu pecetea Sfintei Cruci prin ungerea Dumnezeiască". Arătând că Sfânta Biserică înţelege legătura dintre păcat şi suferinţă, preotul se roagă ca prin această ungere ,,suferinţa celui chinuit de viforul patimilor să se îndepărteze de la el". 

GlitterPhoto 

INTERVIU CU DUMNEZEU!
Photo Sharing

Ai vrea să-mi iei un interviu,deci…zise Dumnezeu.
eu: Dacă ai timp…i-am răspuns.
Dumnezeu a zâmbit si a zis : Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
eu: Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns: Faptul că se plictisesc de copilărie,se grăbesc să crească…iar apoi tânjesc iar să fie copii;că îşi pierd sănătatea pentru a face bani…iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.
Faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
eu: Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp. Apoi am întrebat: Ca părinte,care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
Iar El a zis: Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece;să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult,ci acela care are nevoie de cel mai puţin;să înveţe că există oameni care îi iubesc…dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele;să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi că pot să-l vadă în mod diferit;să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că,de asemenea,trebuie să se ierte pe ei înşişi.
eu: Mulţumesc pentru timpul acordat…am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus: Doar faptul că sunt aici,întotdeauna.
Image Hosting Site


În grădina largă-a vieţii, omul seamănă cu-o floare: 
Vine toamna ... cade bruma ... Biruită, floarea moare, 
Dar rămâne amintirea celor buni, care-şi iau drumul, 
Cum din floarea-mbătătoare ne rămâne, scump, parfumul! 

Pururea, înţelepciunea are culmi ce urcă-n stele 
Şi, de veacuri, fericirea stă pe culmile acele. 
Aşadară, fericirea, în zadar o cată unii, 
Dacă nu pot să atingă culmile înţelepciunii!
Photo Sharing

Sa va binecuvanteze Bunul Dumnezeu,sa va daruiasca sanatate multa si multe bucurii ,sa fiti fericiti alaturi de toti cei dragi dumneavoastra.
Un sfarsit de saptamana cu pace si liniste sufleteasca.Doamne ajuta!
 



FLOAREA SOARELUI

Floare ce descoperi chipul 
Unui Astru din vecii,
Tu te-mbraci doar în lumină
Şi-n petale argintii.

Aplecată-n modestie
Fără grai, fără parfum,
Tu primeşti zeci de albine
Ce-şi croiesc spre tine drum.

Aşteptând cu nerăbdare
Minunatul răsărit,
Tu săruţi primele raze
Cu-al tău zâmbet fericit.

Şi apoi pe-oriunde umblă
Soarele din înălţimi
Tu îl escortezi cu% 


Ce trebuie să cerem lui Dumnezeu în rugăciunile noastre?

Să-I cerem sănătate trupească şi sufletească. Să-I cerem luminarea minţii şi înţelepciune, pentru a nu greşi calea către El. Să-I cerem bunătate sufletească şi smerenia inimii, căci spune Domnul: Învăţaţi-vă de la Mine că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi afla odihna sufletelor voastre. Să-I cerem dreapta socoteală în tot ce facem, având convingerea că atunci când vom muri, vom da seama înaintea judecăţii lui Dumnezeu de felul cum ne-am trăit viaţa pe pământ. Să-I cerem râvnă pentru citirea Sfintei Scripturi, înţelegerea lor şi împlinirea poruncilor lui Dumnezeu. Să-I cerem harul Duhului Sfânt şi mântuirea sufletelor noastre.

Să-I cerem lui Dumnezeu ceea ce este vrednic de El şi cele pe care numai El ni le poate da. Să-i cerem ajutor ca, în toată viaţa noastră, să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga nouă. Asta să-I cerem lui Dumnezeu în rugăciunile noastre.
Părintele Sofian Boghiu.
  

 ORIGINEA ŞI CAUZELE SUFERINŢEI
--------------------------------------------------------
,,Calea mântuirii care duce la viaţa veşnică este strâmtă şi grea (Matei 7, 14). Aceasta este arătată atât prin exemplul Sfânt al Domnului nostru Iisus Hristos cât şi prin Sfânta Lui învăţătură.Domnul le-a spus ucenicilor Săi şi celor ce L-au urmat că în lume, adică în viaţa pământească, necazurile vor avea (cf. Ioan 16, 33; 15, 18; 16, 2-3). (...) De aici înţelegem limpede că tristeţea şi suferinţa sunt îngăduite de Dumnezeu în timpul vieţii pământeşti pentru adevăraţii Săi slujitori " (Episcopul Ignatie Briancianinov, Arena). Dar de ce se întâmplă acestea toate? De ce suferinţa şi bolile care ne însoţesc, sunt, îngăduite" pentru noi? Învăţătura Sfinţilor Părinţi ne arată cum trebuie înţeleasă suferinţa în contextul stării primului om creat şi apoi a căderii lui în păcat. Dintru început nu a existat suferinţă, nici boală, nici moarte în lume. Omul era, străin păcatului, necazurilor, grijilor şi nevoilor fireşti " (Sfântul Simeon Noul Teolog, 45). 

Dacă Adam şi Eva nu ar fi păcătuit, ar fi ajuns la ce mai desăvârşită slavă şi, scihmbaţi fiind s-ar fi apropiat de Dumnezeu (...), iar bucuria şi desfătarea de care ne-am fi umplut atunci, prin comuniunea dintre noi, ar fi fost cu adevărat de negrăit şi dincolo de cugetarea omenească" (Ibid.). Şi dacă n-ar fi existat suferinţă, n-ar fi existat nici boală şi prin urmare, n-ar fi existat nici moatea. Dar, atunci când omul a fost ademenit şi înşelat de către diavol. (...) Dumnezeu s-a apropiat de om, aşa cum se apropie un doctor de un bolnav" (Sfântul Ioan Gură Aur, a zis... Dumnezeu S-a pogorât în Eden, în răcoarea serii şi a strigat: Adame, unde eşti? (Fac. 3, 9). Prima Lui manifestare faţă de om după săvârşirea păcatului nu a venit ca din partea unui Judecător răzbunător, ci ca din partea unui Doctor înţelept în căutarea pacientului Său,, fiind că Dumnezeu, când află un păcătos, nu se gândeşte cu să-l facă pe om să plătească, înaintea Sa. Dumnezeu voieşte să-l vindece pe om de păcate făcându-l sănătos şi bun" (Sfântul Ioan Gură de Aur, (Ibid.) Omul, făptura, cedase ispitei de fi ca şi Dumnezeu Creatorul -ceea ce este împotriva oricărei raţiuni sau posibilităţi. Acest prim păcat a adus cu sine nu, îndumnezeirea", ci suferinţa boala şi moartea - şi nu din întâmplare", ci dintr-o raţiune îndreptătoare: pentru ca omul să poată înţelege neîdoit că el nu poate fi, ca Dumnezeu". 

Deaceea, Doctorul ceresc, a predat trupul [omului nesfârşitelor suferinţe şi boli, pentru ca omul să înveţe chiar din firea sa că nu trebuie să primească, niciodată acest gând în inima sa" adică să nu dorească să fie omul ca Dumnezeu". (Sfântul Ioan Gură de Aur, zice: Dumnezeu a zis Evei: în dureri vei naşte copii (Fac. 3, 16). Iar lui Adam: blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale. (...) În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care ai fost luat (Fac. 3,17-19).

Este foarte important să înţelegem acest lucru încă de la început, dacă nu vom pricepe acest adevăr despre omul căzut, nici din ceea ce ne învaţă Sfinţii Părinţi nu va mai avea vreun înţeles. Pe de altă parte, ,,dacă înţelegem acete aspecte, vom fi în stare să aflăm multe, alte lucruri despre noi înşine. Îl vom putea cunoaşte pe Dumnezeu, slăvindu-L ca, Creator" (Sfântul Vasile cel Mare, zice... ,,păcatul naşte răul, iar răul naşte suferinţa - scrie prf. Andreyev; chiar dacă Adam şi Eva ne-au adus acestă suferinţă, totuşi pentru noi, este o binecuvântare, deoarece ne determină să ne dăm seama, cât de vătămătoare este necredinţa în Dumnezeu, atât pentru sufletele cât şi pentru trupurile noastre"(Apologetică creştină ortodoxă).
 

titlu
titlu
titlu


 

PSALMUL 23

Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.

El mă paşte în păşuni verzi, şi mă duce la ape de odihnă;

îmi înviorează sufletul, şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său.

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mîngîie.
Tu îmi întinzi masa în faţa protivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el.

Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului pînă la sfîrşitul zilelor mele.
  


• UN ZÂMBET ESTE O LUMINĂ ÎN FEREASTRA SUFLETULUI, SEMN CĂ INIMA E ACASĂ.
• Surâsul este lumina feței și căldura inimii.
• Dacă nu-ți folosești zâmbetul, ești ca și omul cu 1 milion în bancă,dar fără carnet de cec.
• Aproape orice surâs este produsul altui surâs.
• Când zâmbim cuiva, mai mult ca sigur ne întoarcem zâmbetul; în definitiv, sunt 2 persoane cărora le comunicăm bucuria.
• Surâsul vorbește tuturor limbilor de pe această planetă.
• Un zâmbet valorează o mie de cuvinte.
• Zămbiți-vă unii altora. Zâmbiți-le soțiilor,soților,copiilor,oricui.
• Zâmbetul ajută să îi iubim pe ceilalți.
• Nimeni nu are mai multă nevoie de un zâmbet decât acela care nu poate oferi unul.
• Arată o față fericită. Este vitrina sufletului,cea mai bună publicitate a ta.
• Ridurile ar trebui să fie,numai și numai amprentele zâmbetelor.
• Ceea ce cu adevărat contribuie la a da un sens vieții, ceea ce e costa cel mai puțin și valoreaza cel mai mult ...este un zâmbet sincer și frumos. Conține bunătate și politețe amestecate cu dragoste. Este neprețuit...și nu costă nimic.

ZÂMBEŞTE!!!!! E O TERAPIE GRATUITĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu