Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

vineri, 20 iulie 2012


CUVANT DE FOLOS !

TREI LUCRURI TE VOR ÎNSOŢI PRIN VIAŢA ACEASTA ÎNSPRE CEA VIITOARE:
• O MINTE DUPĂ VOIA LUI DUMNEZEU
• O INIMĂ CINSTITĂ
• UN SUFLET SMERIT



FIE CA BUNUL DUMNEZEU SĂ VĂ ÎNVREDNICEASCĂ SĂ DOBÂNDIŢI TOATE ACESTEA ŞI SĂ VĂ FIE DE MARE FOLOS SPRE MÂNTUIRE!
 


Oamenii au căzut în necredinţă fiindcă nu se roagă



Oamenii au căzut în necredinţă fiindcă s-au lipsit cu totul de duhul rugăciunii sau fiindcă nu-l au şi nu l-au avut niciodată, într-un cu­vânt, pentru că nu se roagă. De aceea inima unor asemenea oameni devine câmpul în care poate lucra în voie Stăpânul lumii acesteia, diavolul. El este şi stăpânul lor. Aceştia nu s-au rugat şi nu se roagă Domnului să coboare asupra lor roua harului dumnezeiesc (iar de darurile Domnului au parte doar cei ce le cer).

Inimile întinate după fire, lipsite de roua însufleţitoare a Duhului Sfânt se usucă şi astfel, pălite de o teribilă arşiţă, cad, până la urmă, mistuite de flăcările infernale ale necredinţei şi ale patimilor de tot felul, diavolul neştiind să facă altceva decât să aţâţe patimile, cele care întreţin acest foc grozav; el saltă de bucurie văzând cum pier nefericitele suflete, cele răscumpărate cu sângele Domnului, al Celui ce i-a surpat puterea.

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Viaţa mea în Hristos) 

„De câte ori murmuri şi te plângi de o suferinţă sau un necaz, pierzi o binecuvântare!” –Richard Wurmbrand– 



O SĂPTĂMÂNĂ BINECUVÂNTATĂ CU MULTĂ PACE ŞI LINIŞTE SUFLETEASCĂ, PRESĂRATĂ CU SĂNĂTATE, MINTE LUMINATĂ, ARMONIE ŞI ÎNŢELEGERE ALĂTURI DE CEI DRAGI ŞI NU NUMAI! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu