Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 23 februarie 2013

‎"Lumea este o casă. Arhitectul şi Stăpânul acestei case este Creatorul, iar Tatăl creştinilor care locuiesc în ea este Dumnezeu. Mama, în această casă, este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Mergi întotdeauna în prezenţa Tatălui tău, cu iubire şi ascultare; la fel în prezenţa Mamei noastre a tuturor, a Maicii Domnului, cu sfântă iubire, cu veneraţie şi ascultare. În nevoile tale materiale şi spirituale, în nenorociri, necazuri, boli, întoarce-te spre ea cu credinţă, nădejde şi dragoste.

Fii sfânt, aşa cum Domnul Dumnezeul tău sfânt este; ca şi stăpâna noastră, Maica Domnului şi maica ta de asemenea, potrivit cuvintelor Mântuitorului: „Femeie, iată fiul tău… Iată mama ta” (Ioan 19, 26-27).

Pentru ca noi să nu ne îndoim de dreptul nostru de a o numi Mamă a noastră pe Maica Preaînălţată a Dumnezeului Preaînalt – Stăpâna Preasfântă, Preacurată, nemărginit fericită –, dumnezeiescul ei Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, ne-a îngăduit în mod expres tuturor acelora care ţintesc spre sfinţenie să o numim Maica noastră: „Iată mama ta”. Căci în persoana Sfântului Ioan Teologul, nouă, creştinilor, ni se adresează aceste cuvinte. Da, ea este cu adevărat cea mai blândă, cea mai atentă dintre mame, care ne conduce pe noi, copiii ei, spre sfinţenie." (Sfântul Ioan din Kronstadt)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu