Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 17 februarie 2013


Patimile se dezrădăcinează uşor cât sunt "fragede"

Acum, cât eşti tânăr, patimile sunt ,,fragede”, şi se dezrădăcinează uşor. Vezi, şi buruienile sălbatice, chiar şi spini să fie, se dezrădăcinează uşor cât sunt fragede, în vreme ce atunci când cresc, se întăresc şi cu greu le mai poţi prinde ca să le dezrădăcinezi.
Şi urzica, când scoate primele frunze, nu se deosebeşte în fineţe de busuioc, poţi să o apuci, să o miroşi, pentru că este fragedă. De aceea, să ne străduim să ne dezrădăcinăm patimile cât sunt ,,fragede”, căci altfel, sufletele ne vor fi robite de felurite dorinţe, de care cu greu vom mai putea scăpa.
Aceia care nu îşi dezrădăcinează patimile cât încă sunt ,,fragede”, vor avea mult de suferit căci acestea se vor învechi şi vor prinde adânci rădăcini foarte greu de scos de acum.
Sursa: Patimi şi virtuţi, Cuviosul Paisie Aghioritul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu