Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 23 februarie 2013


O ZI FARA RUGACIUNE !
Oamenii comunica intre ei, dar nu toti comunica zilnic cu Dumnezeu prin rugaciune. Grijile legate de pacate ne tin departe de rugaciune, de Dumnezeu. Cine se roaga zilnic lui Dumnezeu, nu se mai simte singur, caci simte prezenta si iubirea lui Dumnezeu.
Totusi rugaciunea ocupa un loc periferic in viata noastra si de aceea nu ne mai intalnim cu Dumnezeu in inimile noastre. De multe ori chiar si atunci cand ne rugam o facem in graba, fara smerenie si fara iubire, asteptand doar implinirea dorintelor care tin de simturile trupului, de placerile simturilor.
Rugaciunea trebuie traita, trebuie sa-L simtim pe Dumnezeu in fata noastra, pentru a ne apropia spiritual de El si a ne obisnui sa traim zilnic dupa voia Sa.
Rugaciunea este o punte spirituala intre pamant si cer. Cei ce se roaga cu credinta si smerenie, se intalnesc cu Dumnezeu si poarta in inimile lor pacea si bucuria din ceruri pe care o transmit celorlalti prin cuvintele si faptele lor, aratand ca sunt in legatura spirituala cu Dumnezeu.
Multi prefera o zi fara rugaciune deoarece rugaciunea presupune o munca spirituala, o lupta cu propriile ganduri si numeroasele dorinte ale inimii...
Nu ne rugam zilnic cand nu suntem deplin convinsi ca Dumnezeu ne poate ajuta sa facem ceea ce trebuie, cand nu credem ca Dumnezeu este Prietenul Care ne asculta si ne da putere sa facem binele, sa invingem raul.
Nu avem liniste interioara deoarece in noi este zbuciumul grijilor egoiste care ne chinuie si ne fura bucuria de a trai frumos dupa voia lui Dumnezeu.
Nu ne rugam zilnic deoarece inima noastra nu este libera pentru Dumnezeu. Orice rugaciune adevarata trebuie sa porneasca din adancul inimii pentru ca si inima sa participe la rugaciunea personala.
Cine renunta la rugaciunea zilnica nu isi hraneste sufletul si nu simte bucuria intalnirii cu Dumnezeu in inima sa.
Fara rugaciune nu putem invinge tristetea care vine in inimile straine de iubirea lui Dumnezeu.
O ZI FARA RUGACIUNE ESTE ASEMENEA UNEI ZILE FARA LUMINA SOARELUI.
Dumnezeu ne daruieste lumina iubirii Sale cand ne facem timp sa ne rugam cu atentie, cu smerenie , cu credinta , cu iubire, eliberati de grijile pacatului.
Rugaciunea ne tine departe de pacat deoarece primim puterea de a ramane legati spiritual de Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu