Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 17 februarie 2013


Grădina îngrădită

Dumnezeu, Care a văzut că Adam şi Eva au căzut în păcate fiind în libertate, a găsit de cuviinţă să îngrădească această libertate a omului cu un Gard de Porunci. A pus nişte porunci, ca omul să le păzească.
O grădină frumoasă de fructe şi legume, dacă nu e bine închisă, o calcă în picioare porcii, câinii şi vitele şi în zadar a mai muncit gospodarul. În câteva minute o fac praf! O spărtură dacă face vreun animal, prăpădeşte totul.
Iată dar, ce bună este îngrădirea cetăţii sufletului nostru! Şi să fim foarte atenţi, că acest gard, nu-l poate sparge nimic, nimic altceva decât păcatul!
Libertatea este zestrea dată omului, dar prin ea ne putem înălţa sau cădea. Libertatea ne poate închide sau deschide raiul, depinde de noi cum înţelegem această libertate!...
(Ecouri din catacombe, Ierod. Visarion Iugulescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu