Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 3 iunie 2012


CUVANT DE INTELEPCIUNE

Unii spun: «Nu putem face binele, daca nu primim in chip simtit harul Duhului».Aceasta o spun pentru ca, zacand pururea in placeri, prin libera lor hotarare, renunta ca niste neajutorati la ceea ce le este dat cu putere. Caci celor botezati in Hristos li s-a daruit harul in chip tainic; dar el lucreaza in ei pe masura implinirii poruncilor. Harul nu inceteaza de a ne ajuta in chip ascuns; dar atarna de noi sa facem sau sa nu facem binele pentru care avem puterea. 

Mai intai harul trezeste in chip dumnezeiesc constiinta, Aceasta ii face si pe cei facatori de rele sa se caiasca si sa placa lui Dumnezeu.El e ascuns de asemenea in invatatura ce ne-o da aproapele. Iar uneori se iveste in cuget si prin cetire; sau invata mintea prin cugetarea naturala despre adevarul lui. Daca deci nu vom ascunde talantul acestei cugetari;vom intra in chip simtit intru bucuria Domnului.
(Sfantul Marcu Ascetul ''Despre cei ce-si inchipuie ca se indrepteaza din fapte'' --)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu