Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 24 iunie 2012


Trǎieşte zi de zi . . .


123Friendster.Com



"Leapǎdǎ amintirea zilei de ieri şi grija zilei de mâine. Trǎieşte zi de zi. Începe-ţi ziua neprivind în urmǎ şi negândind la ce va fi; ia-o de proaspatǎ şi de nouǎ; crede cǎ viaţa ta începe azi şi azi se va sfârşi.
Nu te îngrijora de ce va fi. Poţi schimba ceva cu temerile tale? Ascultǎ-L pe Domnul, cǎ zice: <> (Luca12,25). Visând la mâine lepezi clipa şi viaţa trece fǎrǎ rost.
Nu e nici îndemn la nepǎsare. Cǎ spune: <>. Cum? Vieţuind duhovniceşte. Traiul bun de azi îţi face ziua de mâine bunǎ. Nu-ţi croi planuri însǎ, cǎ viaţa nu merge dupǎ planul tǎu şi adesea se întâmplǎ ce nici cu gândul n-ai gândit. <> (Pilde 16, 9). Înţelept lucru este, dar sǎ-ţi vezi de cele de azi, iar ziua de mâine s-o laşi în grija lui Dumneazeu.
Rupe-o cu trecutul, nu privi înapoi, uitǎ de cele întâmplate ieri. Ca sǎ te izbǎveşti de deznǎdejde pentru vechile greşeli şi de robia vieţii de odinioarǎ şi liber s-o iei în fiecare clipǎ de la capǎt, ducând o viaţǎ nouǎ în Hristos. Dǎ amintirea pierzǎtoare a relelor trecute pe cǎinţa cea mântuitoare.
Trǎieşte-ţi, dar, creştineşte ziua. Vezi de stai bine astǎzi, ca astǎzi vei sta poate în faţa lui Hristos. Ţine pomenirea morţii şi te vei înstrǎina uşor şi cu folos iţi vei petrece clipa cea repede ce ţi s-a dat.
(“Ţine candela inimii aprinsǎ. Învǎţǎtura pǎrintelui Serghei” 
Jean-Claude Larchet)


123Friendster.Com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu