Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

sâmbătă, 9 martie 2013


Pilda celor două sate

Un râu vijelios desparţea odată două sate locuite de oameni cu apucături total diferite. Cei care trăiau de-a dreapta râului făceau numai fapte bune: erau credincioşi, ţineau posturile, faceau milostenie, a zecea parte din venitul lor o duceau la biserică ş.a.m.d. De-a stânga râului era un sat cu oameni cheflii, care nu prea mergeau pe la biserică şi nici poruncile sfinte nu le ţineau cum trebuie. Într-una din zile, veni deasupra locului un nor negru, înspăimântător, şi începu o furtună cum nimeni nu mai văzuse. Râul care despărţea cele două sate începu să se umfle văzând cu ochii apoi ieşi din matcă şi inundă gospodăriile sărmanilor oameni. Multe case s-au stricat şi multe animale s-au înecat în acel prăpăd. Asta în timp ce satul păcătoşilor rămase aproape neatins.
După ce Dumnezeu a dat soare şi furtuna s-a liniştit, cuvioşii s-au mirat, cum de numai aşezarea lor a fost lovită atât de greu de inundaţie. „N-au împlinit ei cu râvnă poruncile Domnului?” „N-au fost ei oare destul de smeriţi?” Nimeni dintre săteni nu fu în stare să răspundă la aceste întrebări. S-ar găsi oare cineva care să le risipească nedumerirea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu