Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 9 septembrie 2012


ZIUA BUCURIEI !





“Aceasta este perechea cea blagoslovita, aleasa de Hristos Dumnezeul nostru spre a fi parintii Maicii Sale, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria. In cantarile lor auzim aceasta: “O, dumnezeiasca pereche, pe toti parintii ati intrecut, caci ati zamislit pe ceea ce intrece toata zidirea“.

“Însoţirii celei de Dumnezeu alese, dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana, ca celor ce aţi născut pe Maica Vieţii noastre, binecuvântată de Dumnezeu Născătoarea şi Pururea Fecioara Maria, cântări de laudă aducem vouă noi, rugătorii voştri; iar voi, ca cei ce aveţi îndrăzneală către Dumnezeu, păziţi-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile pe noi, cei ce cântăm: bucuraţi-vă, părinţi de trei ori fericiţi!”

Deci, o, cît de binecuvîntaţi sînteţi, sfinţilor părinţi Ioachim şi Ana, pentru cea prea binecuvîntată fiică a voastră! Încă îndoit sîn-teţi binecuvîntaţi pentru Domnul nostru Iisus Hristos, în Care s-au binecuvîntat toate neamurile şi toate seminţiile pămîntului. Cu drept cuvînt v-au numit pe voi Sfînta Biserică părinţi ai lui Dumnezeu. Pentru că pe Cel ce S-a născut din fiica voastră cea prea sfîntă, Dumnezeu Îl cunoaştem, Căruia acum, în cea cerească îna-inte stare aproape fiind, rugaţi-vă ca şi noi să nu fim depărtaţi de bucuria voastră care petrece în veci. Amin.

Pomenirea drepților Tăi, Doamne, prăznuind, pentru dânșii, rugămu-ne Ție, mântuiește sufletele noastre.

"După roade se cunoaşte pomul", spunea Iisus în Evanghelie; familia bătrânilor Ioachim şi Ana a dăruit lumii o floare şi un fruct unic: Preacurata Fecioară Maria care printr-un privilegiu divin extraordinar a fost scutită de păcatul strămoşesc, pentru a deveni templul viu al lui Dumnezeu făcut om. După sfinţenia rodului putem cunoaşte valoarea şi sfinţenia celor care i-au dat viaţa, Sfinţii Ioachim şi Ana. Sărbătorirea în aceeaşi slujbă a Sfinţilor Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului şi bunicii lui Isus, este un omagiu adus bunicilor şi o reamintire a datoriei de a cinsti pe părinţii părinţilor noştri.
O, preafericita insotire, a dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana cei ce stati langa scaunul Dumnezeirii, primind laudele acestea ale noastre, izbaviti-ne cu rugaciunile voastre de chinurile cele vesnice si de toata ispita, ca impreuna cu voi sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Pereche preafrumoasa si insotire de Dumnezeu aleasa, Ioachim si Ana, cei ce sunteti acum straluciti cu dumnezeiasca lumina si va veseliti cu ingerii si impreuna cu fiica voastra cea de Dumnezeu daruita, aduceti-va aminte de noi cei de pe pamant, care cantam: Aliluia!


Rugaciune catre Sfanta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria

Sfanta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin astazi la tine cu inima plina de veneratie. Tu esti o faptura privilegiata si preaiubita, caci pentru sfintenia vietii tale ai fost socotita vrednica sa fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvantata intre toate femeile si Nascatoare a Cuvantului Intrupat.
Plini de incredere in minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o Milostiva Sfanta, sa binevoiesti a ma primi in numarul celor pe care ii ocrotesti in mod deosebit.
Ia-ma sub puternica ta paza si dobandeste-mi de la Dumnezeu harul sa pot imita acele virtuti cu care tu ai fost inzestrata din plin. Ajuta-ma sa-mi recunosc pacatele si sa le plang cu amar, sa am o iubire inflacarata fata de Isus si Maria si sa-mi implinesc datoriile starii mele.
Fereste-ma in viata de orice primejdie trupeasca si sufleteasca si fii de fata in clipa mortii mele, ca sa ajung in cer unde sa-l pot lauda impreuna cu tine pe Cuvantul lui Dumnezeu facut om in sanul fiicei tale, Sfanta Fecioara Maria. Amin.


Rugaciune catre Sfantul Ioachim, tatal Sfintei Fecioare Maria

Sfinte Ioachime, tu ai primit cinstea de a fi tatal aceleia care trebuia sa-l nasca pe Fiul lui Dumnezeu. Viata ta pilduitoare este un exemplu inaltator pentru mine.
Dobandeste-mi harul sa corespund planurilor pe care Dumnezeu le are cu mine, sa-i implinesc cu fidelitate vointa si astfel sa primesc in toate binecuvantarea Domnului. Amin.




Preasfântă, Preaminunată Fecioară Maria, Care ai devenit Maica Dumnezeului nostru, Domnul Iisus Hristos şi ne-ai fost dată şi nouă ca Mamă Sfântă, Te rugăm ajută poporul nostru şi pe toţi cei care Te laudă şi Te preacinstesc! Deschide-ne inimile şi pune în ele iubirea sfântă pentru Dumnezeu, pentru toţi Cei din Sfânta Împărăţie Cerească şi pentru aproapele nostru şi înmulţeşte această iubire!
Ajută-ne Măicuţă Sfântă să topim gheaţa din inimile noastre!
Ajută-ne să sfărâmăm împietrirea inimilor noastre, ca din ele să se reverse nesfârşit, necontenit, necondiţionat iubirea pentru Dumnezeu! Dăruieşte-le celor dragi nouă şi celor care au mai multă nevoie, toată iubirea sfântă după care tânjeşte sufletul dornic de Dumnezeu! Luminează-ne şi ajută-ne ca tot ce facem să fie din dragoste pentru Dumnezeu şi pentru semenii noştri! Ajută-ne, Te rugăm, să ne mântuim sufletele! Vino în inimile noastre, Măicuţă mult iubitoare, să se înmulţească acolo iubirea sfântă şi să ne rugăm cu inimile înfierbântate de dragostea Ta! Te iubim, Te preamărim şi Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru mijlocirea Ta la Dumnezeu, pentru toate milele Tale şi pentru tot ajutorul Tău sfânt! Amin.

123Friendster.Com


LA NAŞTEREA MAICII DOMNULUI !



Bucuria naşterii Preasfintei Fecioare Maria a bătut astăzi şi la uşile noastre, a răzbit în inimile noastre şi ne-a îndemnat să ne adunăm în sfintele biserici, pentru ca împreună să ne bucurăm duhovniceşte, să ne rugăm, să cântăm şi să cerem ajutorul Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoare, cinstind naşterea ei cu tot ce avem în noi mai curat, mai bun, mai ales. Aşa ne-au crescut şi învăţat părinţii noştri, aşa ne-au deprins strămoşii noştri, aşa ne-au poruncit să facem toţi sfinţii Bisericii noastre.
Nu este sfânt care să nu fi adus măcar un cuvânt de laudă Maicii Domnului, aceleia prin care a venit mântuirea a toată lumea. Pe ea au cinstit-o îngerii din cer şi oamenii de pe pământ. De ea au vestit proorocii. Pentru ea a grăit Fiul lui Dumnezeu. Pe ea au lăudat-o Sfinţii Apostoli. Numele ei l-au pomenit adesea mucenicii în lanţuri, cuvioşii în pustietăţi, mamele la căpătâiul copiilor, fecioarele în focul rugăciunii, bătrânii în ceasul sfârşitului, bolnavii în văpaia durerilor, orfanii în vremea ispitelor, văduvele în sărăcia lor, sărmanii în lipsa lor, călătorii în primejdii, copiii în primii lor ani de viaţă.
Pe Maica Domnului o cinstesc deopotrivă şi puterile de sus şi creştinii de jos, cetele îngereşti şi neamul omenesc, serafimii din cer şi călugării de pe pământ, tronurile cereşti şi domniile pământeşti, heruvimii şi arhanghelii, îngerii şi sfinţii, creştinii de peste tot dimpreună cu toată suflarea.Se cuvine dar ca şi noi să lăudăm pe Născătoarea de Dumnezeu pogorându-ne cu mintea în micul Nazaret, acolo unde a răsărit prima bucurie în lume prin naşterea Fecioarei Maria.
Veniţi deci, iubitorilor de praznic, să vedem ce lucru minunat s-a petrecut astăzi în casa lui Ioachim. Veniţi, maicilor iubitoare de copii, să vedem pe cine ţine în braţe Ana. Veniţi, mireselor gătite cu podoabe omeneşti, să vedem ce Mireasă fără de bărbat Iisus Hristos Şi-a pregătit. Veniţi, aleselor fecioare, să vedem ce Fecioară neîntinată astăzi în lume s-a născut.
Veniţi cu toţii, fraţi creştini, să vedem de cine vorbeşte Isaia, de cine se veseleşte David, pe cine laudă arhanghelul Gavriil, pe cine prăznuieşte acum Biserica Domnului. Veniţi să vedem pe cine a născut la bătrâneţe Ana cea stearpă, de ce se bucură aşa de mult bătrânul Ioachim, de ce zâmbesc păcătoşii în iad, pentru ce saltă sfinţii în cer, de ce nu mai oftează Eva, de ce tace săracul Adam. Veniţi să vedem de ce se bucură astăzi toată creştinătatea, de ce sună aşa frumos clopotele, de ce se împodobesc astăzi sfintele biserici cu atâtea flori şi cântări de laudă.
Veniţi, sfinţilor, să lăudăm astăzi pe cea mai aleasă dintre sfinţi. Veniţi, îngerilor, să cinstim acum pe cea mai cinstită decât heruvimii şi mai slăvită fără de asemănare decât serafimii. Veniţi, sfinţilor apostoli, să preamărim pe aceea care mai înainte de voi pe Hristos L-a propovăduit. Veniţi, mironosiţelor femei, să prăznuim pe aceea care mai înainte decât voi a suspinat lângă crucea lui Iisus. Veniţi, maicilor, ca pe Maica vieţii noastre într-un glas să o lăudăm. Veniţi, fecioarelor, ca pe Fecioară cu cântări de bucurie să o preamărim. Veniţi, pruncilor, ca pe Prunca Maria cu făclii s-o întâmpinăm. Veniţi, pustnicilor; veniţi, călătorilor; veniţi, bolnavilor; veniţi, muritorilor, ca pe apărătoarea şi mijlocitoarea noastră astăzi să o aflăm şi împreună să o lăudăm. Veniţi, fraţi creştini de pretutindeni, să întindem acum măreţ ospăţ de bucurie în casa lui David, căci astăzi s-a născut nădejdea mântuirii noastre. Astăzi s-a arătat în lume lăcaşul Fiului lui Dumnezeu. Astăzi s-a apropiat plinirea vremii, astăzi s-a înălţat muntele cel netăiat, astăzi s-a zidit cămara cea neumblată, astăzi s-a arătat cortul cel ceresc.

O, Maica prealaudata, cine va putea spune darurile cu care te-a impodobit pe tine Dumnezeu?!Sau ce lauda vrednica vom aduce tie, celei ce esti maica Imparatesei cerului si a pamantului.Caci in adevar de la caderea stramosilor nostri din desfatarea raiului, urmasii lor mostenind blestemul pana la intruparea Cuvantului lui Dumnezeu din curatele si feciorestile singiuiri ale preabinecuvantatei ficei tale, neamul omenesc niciodata nu a primit atata mangaiere si incredintare de rascumpararea din blestem, ca atunci cand te-a vazut pe tine alaptand pe Maica Izbavitorului.
O, preafericita maica, ingerii au laudat nasterea ta; proorocii au saltat, vazand printr-insa plinirea cuvintelor lor; stramosii impreuna cu patriarhii, fiind in inchisorile cele intunecate ale iadului, au inceput a primi dese vestiri de bucurie ; proorocul si marele arhiereu Zaharia le-a spus :eu am primit in Sfanta Sfintelor pe prunca Maria, si dupa doisprezece ani am logodit-o cu dreptul Iosif spre paza, care va sa nasca in chip de negrait pe Cel ce avea sa preschimbe lacrimile noastre in bucurie;Sfanta Elisabeta le-a zis:eu m-am inchinat Mantuitorului, fiind El inca in pantecele cel cu totul nevinovat al Preasfintei Fecioare;Sfantul si dreptul Iosif le-a spus:eu prin descoperire dumnezeiasca am primit in logodire pe pururea Fecioara Maria, si sunt martor al nevinovatiei ei, intru care si a nascut fara ispita barbateasca, si a ramas fecioara nascand pe Hristos.Si unde vom cauta un izvor de daruri mai bogat decat la tine, prealaudata Ana!
Pentru aceasta noi, smeritii si pacatosii, cu multa umilinta cadem inaintea ta si ne rugam tie:ridica sfintele tale maini, cu care ai imbratisat pe imparateasa cerului si a pamantului, catre Parintele indurarilor si a toata mangaierea ca, trecand cu vederea multimea pacatelor noastre, sa ne pazeasca pe noi, mostenirea Sa, de foamete, de ciuma, de potop, de foc,de sabie, de venirea altor neamuri si de razboiul cel dintre noi, iar mai vartos tu, preafericita maica, prin darul cel dat tie de la Dumnezeu, potoleste smintelile Bisericii;daruieste sanatate conducatorilor tarii acesteia;aseaza in inimile lor cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici;vezi saracia noastra cea sufleteasca si trupeasca si ne imbogateste pe noi cu indoite daruri;cauta cu ochi milostivi asupra poporului tau, cel ce alearga la tine cu credinta;pazeste pe cei ce te cheama pe tine de moartea cea fara de veste;vindeca toate bolile, goneste de la dansii toate duhurile facatoare de rau;apara-i de vrajmasii cei vazuti si de cei nevazuti;impaca neintelegerile vietii casnice;sprijineste pe cei neputinciosi;lumineaza mintea celor cazuti intru adancul pacatelor ca sa se intoarca la pocainta;pe cei departati de la dreapta credinta intoarce-i iarasi la aceasta, si in vremea iesirii noastre din viata de aici, apara-ne pe noi de cei ce se silesc a vana sufletele noastre; si ne fa parte cu turma cea aleasa a tuturor celor ce din veac au bine-placut lui Dumnezeu, cu care intru desfatarea cea fara de sfarsit, sa laudam neincetat pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita, fericind impreuna cu tine pe fiica ta cea preacurata, de Dumnezeu Nascatoarea si pururea Fecioara Maria, in vecii vecilor,Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu