Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

duminică, 3 martie 2013

Într-o familie, un copilaş de sărbătoarea Paştelui, a făcut un mic prezepiu. O peşteră, o piatră la intrarea peşterii, doi soldăţei căzuţi la pământ şi Isus înviat din morţi. 
În familie în ziua de Paşti era o atmosferă plăcută. Părinţii au fost la sfânta spovadă, apoi s-au împărtăşit. Dar doar după câtva zile au început din nou să se certe, aşa încât din nou s-a aşternut tristeţea. 
În această situaţie, într-o seară copilul s-a retras în camera sa, s-a dus la micul prezepiu, a luat statuia lui Isus înviat şi l-a pus înapoi în mormânt şi apoi a pus piatra la intrarea în mormânt. Mama văzând ce a făcut copilul a intrat în camera şi l-a întrebat: 
- De ce l-ai pus pe Isus din nou în mormânt? El odată înviat din morţi nu mai moare. 
Copilul i-a răspuns: 
- Nu am făcut decât ceea ce aţi făcut şi voi. Voi certându-vă, păcătuiţi şi păcătuind îl înmormântaţi pe Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu